Upisi u pedagošku godinu 2022./2023. - BITNO

Poštovani roditelji,

Obavještavamo vas da uskoro počinju upisi u novu pedagošku godinu.

Upisi djece, ove će se godine provesti isključivo putem aplikacije e-Upisi, dostupne na portalu e-Građani u razdoblju od 12. do 20. svibnja 2022. godine.

Link za predaju zahtjeva: https://vrtici.e-upisi.hr/

Napominjemo da dio obavezne dokumentacije za upis u vrtić čine i neke potvrde koje nisu dostupne u sustavu e-upisi kao:  *potvrda o obavljenom sistematsko zdravstvenom pregledu djeteta s podacima o cijepljenju (ne starija od 3 mjeseca)

Za korištenje sustava e-Građani odnosno za pristup e-Upisima, potrebno je posjedovati odgovarajuću vjerodajnicu.

Listu odgovarajućih vjerodajnica možete pronaći na poveznici: https://gov.hr/e-gradjani/lista-prihvacenih-vjerodajnica/1667

Ukoliko ne posjedujete neku od navedenih vjerodajnica možete, bez plaćanja naknade, zatražiti izdavanje državnih vjerodajnica mToken za e-građani i/ili ePASS za e-Građane. Zahtjevi se predaju u poslovnicama FINA-e.

Ovim putem molimo i pozivamo sve roditelje koji ove godine planiraju predati zahtjev za upis u DV Rapčići da već ovih dana naruče dijete za pregled kod pedijatra, te da pripreme vjerodajnice za pristup e-upisima kako bi upisi u Vrtić protekli što jednostavnije i bez određenih teškoća.

Pri sastavljanju rang liste poštovat će se kriteriji objavljeni u Pravilniku o upisu djece i ostvarivanju prava i obveza korisnika usluga u dječjem vrtiću 

ZAŠTO E-UPISI?

U namjeri da Vam olakšamo upis djece u dječji vrtić, uštedimo Vaše vrijeme te u nastojanju da i mi budemo u skladu sa zahtjevima modernog vremena Vrtić „Rapčići“ od ove godine pa na dalje upise djece u Vrtić provodi putem web aplikacije e-Upisi.

Aplikacija e-Upisi jedna je od kompleksnijih e-Usluga kojom Središnji državni ured za razvoj digitalnog društva, u partnerstvu s MZO i CARNET-om, omogućuje prijavu i upis, između ostalog i u ustanove ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja.

Sustav omogućava prijavu i upis djece u ustanove ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja na način  da je povezan s državnim servisima kako bi pojednostavili proces od prijave do potpisa ugovora s ustanovom/ dječjim vrtićem.

Roditelji koji iz određenih razloga ne budu u mogućnosti izvršiti Prijavu mogu se obratiti u Vrtić, uz roditeljsku suglasnost za njih će to učiniti zaduženi vrtićki administratori.

UPUTE