Obavijest o radu Dječjeg vrtića "Rapčići" u izmjenjem okolnostima uslijed epidemije bolesti Covid-19

U skladu s naputcima Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Ministarstva znanosti i obrazovanja uz propisane mjere o radu predškolskih ustanova od 20.svibnja 2020., dajemo slijedeću

OBAVIJEST

📌 ZA RODITELJE ČIJA DJECA ULAZE 25.5 U VRTIĆ ILI SU VEĆ KRENULA 11.05.2020.  

➡️molimo vas da s web stranice D.V.Rapčići (www.dv-rapcici.hr) proučite Protokol postupanja u izmjenjenim uvjetima rada.

➡️da na stranicama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo ( www.hzjz.hr) od 20.svibnja 2020.proučite date naputke za rad u predškolskim ustanovama

➡️Prijem djece iz skupina Grozdići i Klasići  odvijati će se  na zapadnom ulazu zgrade, a za Petešiće i Švikutiće  odvijati će se na istočnom ulazu zgrade.

➡️Glavni ulaz je zatvoren za djecu i roditelje.

➡️Odgajatelj prima djecu na ulazima od 6.15 do 8. 00 sati a vrata su zaključana od 8 do 15. sati, što znači da dijete morate dovesti do 8 sati u vrtić.

➡️Roditelji ne ulaze u vrtić i dužni su prilikom predaje djeteta reći izmjerenu jutarnju temperaturu (koju izmjerite kod kuće).

➡️Dijete dovode i odvode uvijek dvije iste osobe iz istog kućanstva  koje moraju održavati propisani razmak od drugih osoba na ulazu.

➡️Pripremite dijete da će ga ujutro primiti njegova odgajateljica s maskom ,ali će je tijekom dana  skinuti, a za njega/nju se osim pojačane higijene ništa značajno u odnosu na prije neće promijeniti u vrtiću.

➡️Roditelj donosi i odnosi u vrtić obilježen dječji ruksak s opremom isključivo petkom (posljednji dan u tjednu) kada dolazi po dijete. Odgojitelj preuzima i vraća ruksak roditelju ispred ulaznih vrata. Odgojitelj odlaže ruksak u garderobu, te ruksak stoji neiskorišten preko vikenda i počinje se koristiti tek nakon pauze od 48 do 72 sata.

Hvala na suradnji. Činimo zajedno sve da naša i Vaša djeca ostanu zdrava i sigurna .