Valentinovo u Rapčićima uz zavjet prijateljstva

Valentinovo 2015. u žminjskim Rapčićima obilježili smo kroz zavjet prijateljstva "mladenke" Leonarde  i "mladoženje" Noe . Svoj su zavjet prijateljstva položili u prisustvu "matičarke" Ivane  iz odgojne skupine Švikutići te "kumova" Julijana i Hane.

Pregledavajući stare foto zapise i tradicijske uspomene, naši mali slavljenici odlučili su svoje prijateljstvo iz vrtića upriličiti kroz "pir" po starinski. Vjenčanicu i odijelo zamijenili su narodnom nošnjom, a ceremoniju je na organiću (usnoj harmonici) pratio Arian . Potom su im mali folkloraši zaplesali Balun. Svečanost se odvijala u Žminjskoj kuli u prisustvu svih polaznika vrtića i usputnih prolaznika koje su slavljenici i kumovi počastili karamelama. Druženje se nastavilo u ulaznom holu vrtića uz svečani prijateljski ručak i rezanje torte.

Osmijeh na licima djece bio nam je znak da su se uživili i uživali u aktivnostima a kad je sve bilo gotovo pitali su: "Teta ,a kega ćemo drugo leto uženit?".

Ovim aktivnostima  predhodile su pripreme bonbonjera, buketa, revera, kravata, ogrlica i kolačića pokušavajući kroz priču i sjećanje naših nona približiti djeci KAKO JE TO NEKAD BILO.

Tako su mali Rapčići u Žminjskoj kuli spojili čaroliju ljubavi po starinski i Valentinovo objedinjujući prošlost i sadašnjost.