Cukijada 2014.

Uoči dana općine Žminj 26.09. 2014.g. u selu Feštini, zahvaljujući domaćinima spilje FEŠTINSKO KRALJESTVO, održala se već tradicionalna šesta po redu CUKIJADA TRI KUNFINA. Dječji vrtići: BALONČIĆI iz Svetvinčenta, TRATINČICE iz Barbana, RAPČIĆI iz Žminja družili su se i odmjeravali snage okruženi preljiepom prirodom, obasjani sunčevim zrakama u Feštinima na tromeđi općina Barban, Svetvinčent i Žminj.

U 10.00 sati vrtići su se kratko predstavili izmjenili poklone osmišljene u skladu s temomom ( CUKI - BUNDEVE) i podigli zastavu CUKIJADA 2014. zajedno s domaćinom Aldom Orbanić. Ubrzo nas je svojim plodovima pozdravila i počastila teta Jesen. Slijedio je posjet špilji u potrazi za šišmišima, ručak na otvorenom, razne igre na način kako su se igrali naši stari (kotrljanje cuki od bale do bale slame, nošenje cuka od košare do košare, štafetne igre s cukima, valjanje i kotrljanje s cukon niz padinu, igre skrivača.....). Na samom rastanku za slatki su se ugođaj pobrinuli općinski načelnici i počastili svu prisutnu djecu.

Povodom ovog ugodnog druženja i izmjenjivanja odgojno obrazovne prakse zahvaljujemo se za pomoć i suradnju, roditeljima, kolegicama iz susjednih nam vrtića, domaćinima - obitelji Orbanić, općinskim načelnicima i njihovim turističkim zajednicama i svima koji su nam pomogli organizirati ovo druženje.

DJECA I OSOBLJE VRTIĆA “RAPČIĆI”